VROCLAV – NOVA GODINA 2020. – 89€

Vroclav je četvrti grad po veličini u Poljskoj. Prostire se sa obe strane reke Odre, a kroz grad protiče ukupno pet reka: Odra i njene 4 pritoke: Bistrica, Olava, Sleza i Vidava. Pre Drugog svetskog rata u gradu je postojalo 303 mostova, ali sada se nalazi samo oko 220. Vroclav je uprkos vojnom razaranju u Drugom svetskom ratu (70% građevina) sačuvao veliki broj starih građevina ili u originalnom obliku ili su rekonstruisane posle rata. Među značajnije objekte u gradu spadaju: gotička gradska većnica na vroclavskom trgu, gotičke crkve: Katedrala svetog Jovana Krstitelja, Crkva svetog Krsta, Crkva presvete Bogorodice; barokna skupina građevina Vroclavskog univerziteta, Stogodišnja hala na UNESCO-voj listi svetske kulturne baštine, nova Hala tržnice. 

Grad mostova, patuljaka, šarenih zgrada, turistički neistražen, energičan, grad studenata, mesto gde ćemo kreirati najbolji provod u novogodišnjoj noći! Hiljade pešaka, užurbanih ljudi, automobila… “Srce” grada kuca ubrzano naročito kada je pun mladih ljudi!

Biti u Vroclavu, a ne popiti kriglu hladnog piva iz pivnica koje se nalaze u centru grada je velika šteta. Jedna od najpoznatijih pivnica je ”Svidnicka” u kojoj se skupljamo i započinjemo priču ovog grada. Prvi utisak je svima bio da nisu verovali da je neki malo poznati Vroclav u Poljskoj energičan kao Berlin ili Amsterdam, daleko atraktivnije turističke metropole. Pasaž Niepolda je mesto koje nikad ne spava, sa mnogobrojnim klubovima i najvećom koncentracijom ljudi.

“Venecija Poljske” sa mostovima kojih ima ih oko 220, a pre Drugog svetskog rata bilo ih je negde oko 303 i svaki most je bio drugačiji. Kroz grad protiče 5 reka, reka Odra i 4 njene pritoke. Dok šetate ulicama i mostovima nailazite na skulpture malenih patuljaka zbog kojih ovaj grad zovu ”Svet patuljaka”. Ima ih negde oko 250, postavljeni su na kultnim mestima, ali su i skriveni širom grada, a kada pozirate pored njih, nikada vas neće odbiti za slikanje.


PROGRAM PUTOVANJA


1.dan-30.12.2019.
Polazak autobusa iz Beograda sa dogovorenog mesta u  16:00h (3 dana pre puta proveriti tačno vreme polaska). Vožnja do Novog Sada, odakle je planiran polazak oko 17.10h (mesto polaska zavisi od broja putnika i biće naknadno saopšteno). Vožnja preko Mađarske i Slovačke sa usputnim pauzama radi odmora.

2.dan-31.12.2019.
Dolazak u Vroclav u prepodnevnim satima. Po dolasku odlazak na razgledanje grada pesice (bez ulaznica u lokalitete): Stoletna hala Naroda (Stulecia) sa magičnom fontanom i Japanskim vrtom, prelepo ostrvo Tumski sa starim katedralama i mostovima koje predstavljaju početak  razvoja grada Vroclava, Hala Targova, Narodni muzej, Novi Trg. Šetnja se nastavlja u pravcu Glavnog gradskog trga(jedan od najvećih srednjevekovnih trgova u Evropi i jedan od najlepših urbanističkih celina uopšte), gde se nalazi katedrala Sv. Elizabete, stara i nova gradska kuća, patuljci locirani pored turističkih znamenitosti,  Slani trg sa cvetnom pijacom, fontana, jedna od najstarijih pivnica u gradu, kao i brojni ugostiiteljski objekti sa domaćom kuhinjom i neobicnim galerijama suvenira  poput galerije Jatki… Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, predlažemo posetu Galeria Dominikana (jedan od najboljih šoping centara u Poljskoj). Priprema za proslavu Nove Godine. Fakultativno: odlazak na proslavu u neki od klubova. SREĆNA NOVA GODINANoćenje. 

3.dan: 01.01.2020.
Doručak. Fakultativni odlazak do grada Klodzko ( Klodcko) koji se nalazi na 90 km od od Vroclava. Šetnja i upoznavanje gradom, odlazak do tvrđave u i obilazak podzemnih tunela (deo mreže podzemnih tunela , prolaza i hodnika otvoren je za razgledanje turista). Poseta Minievrolendu ( u ovom novootvorenom parku na površini od 20.000 m2 videćmo preko 35 minijaturnih modela poznatih građevina širom sveta kao i 100 maketa zgrada). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Poseta čuvenom rudniku uglja u mesta Nowa ruda, obilazak i upoznavanje sa istorijom i tajnama podzemne trase, kao i voznja vozom kroz podzemne trase rudnika. Noćenje.

4.dan: 02.01.2020.
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska prelepog baroknog zamka Ksiaz koji je podignut u 13. veku. Zamak je tokom godina mnogo puta bio rušen i obnavljan. Za vreme II svetskog rata su ga konfiskovali nacisti koji su ispod zamka izgradili tajne podzemne tunele. Veruje se da je ovaj zamak određeni period bio i Hitlerovo sklonište. Pred kraj rata ga je okupirala Crvena armija. Krenite sa nama na ovaj izlet i uverite se zašto ovaj zamak uvrštavaju u top 10 evropskih zamkova. U poslepodnevnim časovima povratak u Vroclav. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Oko 18 h je predvidjen polazak sa dogovorenog mesta za Beograd. Noćna vožnja kroz Češku, Slovačku i Mađarsku prema Novom Sadu i Beogradu, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

5.dan: 03.01.2020.
Dolazak u Novi Sad i Beograd u jutarnjim časovima (vreme dolaska zavisi od uslova na putu i graničnih prelaza. (Kraj usluga).


CENA
(29.12./03.01.2019.) 
1/2 soba 89

DOPLATA: doplata za jednokrevetnu sobu 1/1 iznosi 60%


ARANŽMAN OBUHVATA:
– prevoz autobusom visoke turističke klase na relacijama navedenim u programu
– smeštaj u Vroclavu u hotelu I*(2 noćenje sa doručkom –švedski sto) u 1/2 sobama
– obilaske prema programu (Vroclav)
– troškove organizacije i vođenja puta

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
– OBAVEZNO međunarodno zdravstveno osiguranja (individualno ili grupno) – 1€ dnevno/

– ulaznice i fakultativne izlete
– druge individualne troškove putnika


FAKULTATIVNI IZLETI
– Obilazak grada Klodzko, rudnika uglja Nowa ruda i Minieuroland-a – (25€ po osobi) – ulaznice za vožnju vozom kroz rudnik uglja Nowa ruda i ulaznice za MiniEurolend su uključene u cenu
– Obilazak zamka Ksaiz – (25€ po osobi) – ulaznica uključena u cenu

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate.


NAČIN PLAĆANJA
– 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
– 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u tri mesečne rate čekovima građana uz uvećanje od 3% na ukupnu sumu.


VAŽNO OBAVEŠTENJE:
Prema novom zakonu o trgovini prema kom su turističke agencije i organizatori putovanja u obavezi da naplaćuju turističke usluge u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, umesto kao do sada po prodajnom kursu za efektivni strani novac banke organizatora putovanja.Novi zakon stupa na snagu od 30.07.2019. Shodno tome obaveštavamo Vas da se trenutno aktuelni cenovnici prilagođeni cenovno starom načinu naplate i shodno tome sve rezervacije urađene do 30.07.2019. a koje nisu isplaćene u celosti i nakon tog datuma, naplaćuju se po prodajnom kursu za efektivni strani novac naše poslovne banke, kao i do sada.Za sve novoprijavljene od 30.07.2019. važiće novo pravilo i uplate će se vršiti po srednjem kursu NBS na dan uplate prema novim cenovnicima koji će važiti od gore pomenutog datuma.