Hongkong i Seul 2022.

Hongkong se nalazi na krajnjem jugu Kine. Osnovali su ga Britanci kao svoju trgovačku koloniju 1842. godine i sve do 1997. godine bio je pod upravom britanske krune. Tada je sporazumno vraćen Narodnoj Republici Kini. Sporazum je predvideo da NR Kina ne menja društveno-politički poredak kapitalizma narednih 50 godina u Hongkongu. U gradu danas živi oko 7 miliona stanovnika i po tomo je Hongkong jedan od najvećih gradova Jugoistočne Azije. Sastavljen je od malog kopnenog dela i nekoliko desetina ostrva u Južnom kineskom moru po kojima se grad prostire. Zbog izuzetno razvijene ekonomije, Hongkong je u svetu novca postao poznat kao „Tigar Istočne Azije“.Grad je izgrađen po ugledu na Nju Jork i sl. američke gradove sa nizom oblakodera u centru (Downtown), a tradicionalni, kineski izgled je zadržao na periferiji. U Hongkongu danas posluje više stotina svetskih multinacionalnih kompanija i preko 200 svetskih banki. Tokom boravka u ovom savremenom gradu treba videti: Viktorija Pik – toranj sa kojeg se pruža sjajan pogled na čitav Hong Kong; Okean park sa sjajnim Akvarijumom; Diznilend; itd.


PROGRAM PUTOVANJA

Dan 1: Okupljanje grupe i polazak
Okupljanje na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu dva sata pre leta. Priče o egzotičnim krajevima i smeškanje dok čekamo naš let. Idemo na Istok u susret Suncu. Let za Hong Kong sa presedanjem.

Dan 2: Dolazak u Hong Kong
Dolazak u Hong Kong, Kina. Hong Kong – grad čije ime u prevodu znači mirisna luka. Savremeni finansijski i trgovinski centar koji krase stakleni neboderi. Grad budućnosti. Predstavlja raštrkani arhipelag od 260 ostrva, kao i grad sa najviše nebodera na svetu. Transfer do smeštaja.

Dan 3: Fakultativni izlet – Kolonija Makao i Hong Kong
Fakultativni izlet – odlazak do najstarije evropske kolonije u Kini – Makao. Makao je najgušće naseljeno parče zemlje na planeti, ali i kockarska prestonica Azije. Kao bivša portugalska kolonija, zadržala je mnoštvo obeležja ove evropske države, te se i imena ulica u Makau ispisuju i na kineskom i na portugalskom jeziku. Kineski hramovi se izdižu na portugalskim pločicama sa motivima mora, kineska pesma prožima ulice sa portugalskim imenima, a raznovrsni specijaliteti čekaju na znatiželjne turiste. Veći deo grada se nalazi na Uneskovoj listi Svetske baštine. Obilazimo  brojne znamenitosti Hong Konga, oblakoderi na sve strane, uzavrla ulična atmosfera. Povratak u smeštaj.

Dan 4: Dolazak u Tajpej
Napuštanje smeštaja i let za Tajpej (Taipei). Transfer do smeštaja.

Dan 5: Fakultativni izlet – Taipei City tour
Dan za fakultativni izlet – istražujemo Tajpej: Nacionalni muzej Chiang Kai Shek, Zgrada predsedništva, hram Songhsan Ciyou. Odlazimo do kule Tajpej 101, koja je sa svojim 101 spratom jedan od najimpresivnijih prizora i u Tajpeju i u svetu.Tajpej nudi jedinstvenu kombinaciju prirodnih lepota, istorijskih znamenitosti i modernih pogodnosti. Ovaj najseverniji mega-grad na ostrvu Tajvan je toliko lep i dinamičan da će svako pronaći svoje omiljeno mesto. Obilazak završavamo popodnevnom šetnjom kroz tradicinalnu kinesku pijacu Jaohe. Povratak u smeštaj.

Dan 6: Dvodnevni fakultativni izlet – Rainbow village
Još jedan dan za upoznavanje Tajvana. Dvodnevni fakultativni izlet za Rainbow village, čuveni Dugin grad, jedan od simbola Tajvana! Uživamo u šarenilu kućica dok ispijamo kafu iz precizno obojenih šolja! Put dalje vodi do jezera Sun Moon Lake, najvećeg jezera države Tajvan. Vozimo se brodićem, obilazimo hram Wen Wu, odakle se pruža neverovatan pogled na čitavo jezero. Uživamo u predivnom zalasku Sunca, po kom jezero i nosi ime. Slobodno vreme.

Dan 7: Povratak u Tajpej
Napuštanje smeštaja i povratak u Tajpej. Slobodno vreme.

Dan 8: Dolazak u Seul
Napuštanje smeštaja i let za Seul (Seoul) . Transfer do smeštaja. Slobodno vreme.

Dan 9: Fakultativni izlet – Obilazak Seula
Fakultativni izlet – obilazak Seula, drugog najvećeg megalopolisa na svetu sa preko 25 miliona stanovnika. Nalazi se na reci Han i ima istoriju dugu preko dve hiljade godina. Osnivanje grada vezuje se za Baekje, jedno od tri kraljevstva Koreje. Regija glavnog grada ima pet lokaliteta koja se nalaze na UNESCO-voj listi Svetske baštine: Čangdeok palatu, Haseong tvrđavu, Džongmio hram, Namasanseong i Grobnice dinastije Joseon. Posećujemo i Seulski toranj i Banpo most koji predstavlja svojevrsnu fontanu preko reke Han. Povratak u smetaj.

Dan 10: Fakultativni izlet – Demilitarizovana zona na granici Južne i Severne Koreje
Fakultativni izlet u takozvani DMZ – demilitarizovanu zonu koja predstavlja „ničiju zemlju” između Severne i Južne Koreje koja je oformljena nakon završetka rata. Postoji četiri tunela koji povezuju ove dve zemlje, a pretpostavlja se da ih ima i više, prema nekim izvorima ima ih preko 20. Na turi ćemo posetiti treći tunel u Panmunjobu, kao i zgrade vojske Južne Koreje, Ujedinjenih Nacija i Sjedinjenih Američkih država. Povratak u Seul.

Dan 11: Napuštanje smeštaja i slobodno vreme do polaska
Napuštanje smeštaja i slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Let za Beograd sa presedanjem.

Dan 12: Povratak i kraj putovanja
Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.


CENA NA UPIT

Sve uplate vrše se isključivo u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate i to: prilikom prijavljivanja plaća se 200€. Preostali deo plaća se najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.
Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša koji je validan za dato putovanje (ima rok važenja od minimum 6 meseci od datuma povratka sa datog putovanja, ima dovoljno slobodnih strana u trenutku putovanja), u suprotnom agencija ne snosi odgovornost. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa.


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
Smeštaj:
– Hotel u Hong Kongu

– Hotel u Tajpeju
– Hotel u Seulu
Prevoz:
– Avio karta Beograd – Hong Kong sa svim taksama, u ekonomskoj klasi

– Transfer od aerodroma do smeštaja
– Transfer od smeštaja do aerodroma
– Avio karta Hong Kong – Tajpej sa svim taksama, u ekonomskoj klasi
– Transfer od aerodroma do smeštaja
– Transfer od smeštaja do aerodroma
– Avio karta Tajpej – Seul sa svim taksama, u ekonomskoj klasi
– Transfer od aerodroma do smeštaja
– Transfer od smeštaja do aerodroma
– Avio karta Seul – Beograd sa svim taksama, u ekonomskoj klasi

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
– Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)

– Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
– Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
– Viza za Tajvan (50 usd + 2000 dinara usluga viziranja)


FAKULTATIVNI IZLETI:
Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Kolonija Makao i Hong Kong
Cena70,00 EUR

Makao je najgušće naseljeno parče zemlje na planeti, ali i kockarska prestonica Azije. Kao bivša portugalska kolonija, zadržala je mnoštvo obeležja ove evropske države, te se i imena ulica u Makau ispisuju i na kineskom i na portugalskom jeziku. Kineski hramovi se izdižu na portugalskim pločicama sa motivima mora, kineska pesma prožima ulice sa portugalskim imenima, a raznovrsni specijaliteti čekaju na znatiželjne turiste. Veći deo grada se nalazi na Uneskovoj listi Svetske baštine. Obilazimo  brojne znamenitosti Hong Konga, oblakoderi na sve strane, uzavrla ulična atmosfera Cena izleta uključuje: organizovan prevoz po predviđenom itinereru i stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

Taipei City Tour
Cena60,00 EUR

Ceo dan za straživanje Tajpeja: Nacionalni muzej Chiang Kai Shek, Zgrada predsedništva, hram Songhsan Ciyou. Odlazimo do kule Tajpej 101, koja je sa svojim 101 spratom jedan od najimpresivnijih prizora i u Tajpeju i u svetu.Tajpej nudi jedinstvenu kombinaciju prirodnih lepota, istorijskih znamenitosti i modernih pogodnosti. Ovaj najseverniji mega-grad na ostrvu Tajvan je toliko lep i dinamičan da će svako pronaći svoje omiljeno mesto. Obilazak završavamo popodnevnom šetnjom kroz tradicinalnu kinesku pijacu Jaohe. Cena izleta uključuje: organizovan prevoz po predviđenom itinereru i stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

Rainbow Village i Sun Moon Lake
Cena110,00 EUR

Dvodnevni fakultativni izlet za Rainbow village, čuveni Dugin grad, jedan od simbola Tajvana! Grad kao umetničko delo je nastao zahvaljujući jedinom preostalom stanovniku ovog malog mesta, koji je usled svoje usamljenosti počeo da slika po zidovima. Uživamo u šarenilu kućica dok ispijamo kafu iz precizno obojenih šolja! Put dalje vodi do jezera Sun Moon Lake, najvećeg jezera države Tajvan. Vozimo se brodićem, obilazimo hram Wen Wu, odakle se pruža neverovatan pogled na čitavo jezero. Uživamo u predivnom zalasku Sunca, po kom jezero i nosi ime. Cena izleta uključuje: organizovan prevoz po predviđenom itinereru, vožnju brodićem, ulaznice u palatu i stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

DMZ – Demilitarizovana zona
Cena50,00 EUR

Obilazimo demilitarizovanu zonu koja predstavlja ,,ničiju zemlju’’ između Severne i Južne Koreje koja je oformljena nakon završetka rata. Postoji četiri tunela koji povezuju ove dve zemlje, a pretpostavlja se da ih ima i više, prema nekim izvorima ima ihpreko 20. Na turi ćemo posetiti treći tunel u Panmunjobu, kao i zgrade vojske Južne Koreje, Ujedinjenih Nacija i Sjedinjenih Američkih država. Cena izleta obuhvata: vodiča na engleskom jeziku, ulaznice za navedene lokalitete i organizovan prevoz po odgovarajućem itinereru.


SMEŠTAJ:

Hotel u Hong Kongu**

Hotel ** (prema lokalnoj kategorizaciji) u Hong Kongu je smeštajni objekat kojiraspolaže dvokrevetnim sobama. Sve sobe su klimatizovane i poseduju TWC. Ime hotela biće potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije 2 nedelje pred put.

 

 

 

Hotel u Tajpeju**
Hotel ** (prema lokalnoj kategorizaciji) u Tajpeju je smeštajni objekat kojiraspolaže dvokrevetnim sobama. Sve sobe su klimatizovane i poseduju TWC. Ime hotela biće potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije 2 nedelje pred put.

 

 

 


Hotel u Seulu**
Hotel ** (prema lokalnoj kategorizaciji) u Seulu je smeštajni objekat kojiraspolaže dvokrevetnim sobama. Sve sobe su klimatizovane i poseduju TWC. Ime hotela biće potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije 2 nedelje pred put.

 

 

Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.


PREVOZ: Avion


Putnički avion
 (linijski putnički avion ili komercijalni transportni avion) veliki je avion prvenstveno namenjen komercijalnom prevozu putnika i tereta.

 

 


VAŽNE NAPOMENE

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informisani, što omogućuje manje nesporazuma tokom putovanja i ugodnije iskustvo.

Opšte napomene:

 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja, i za fakultativne izlete nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.