SEJŠELI 2023.

U sred Indijskog okeana, na 1500km od istočne obale Afrike, Republika Sejšeli predstavlja zajednicu od oko 115 ostrvaca rasutih u beskrajnom plavetnilu. Sejšeli, Bogati netaknutim prirodnim lepotama, predstavljaju parče raja kome masovni turizam još uvek nije uzeo maha. Kako zvanično pripadaju Africi, Sejšeli su sa svojih 92.000 stanovnika najmanja suverena afrička država. Zemlja se odlikuje živopisnim plažama, gustim tropskim šumama, opuštajućom tišinom i tirkiznom bojom mora koje je okružuje, što sve ukupno čini arhipelag vanredno lepim i privlačnim. Pored ostrva Mahe, najpoznatija su ostrva Praslin i La Digue. U ovim rajskim ostrvima možete uživati kad god poželite, jer topla tropska klima se pobrinula da cele godine dnevne temperaturame budu nešto ispod 30 stepeni. Želimo Vam Sejšele….


Plan i program puta:

Dan 1: Okupljanje grupe i polazak

Okupljanje grupe na aerodromu „Nikola Tesla” dva sata pre leta. Let iz Beograda za Dohu u 11:40h – let QR 232. Dolazak u Dohu u 18:45h i presedanje na let za Sejšele.

Dan 2: Dolazak na Sejšele

Let iz Dohe u 02:30h za Sejšele – QR 678. Dolazak na Mahe u 09:10h. Dobro došli u tropski raj! Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za odmor na plaži. Sejšeli su smešteni u Indijskom okeanu, oko 1600 kilometara od istočne obale Afrike. Najveća ostrva su Mahe, Praslin i La Digue, sa mnogobrojnim manjim ostrvskim grupama. Zbog svog geografskog položaja, ostva su pod tropskom klimom cele godine. Divne plaže, nestvarne boje, tropsko rastinje i divni ljudi. Fakultativni izlet do Anse Major plaže na zapadnom delu ostrva.

Dan 3: Fakultativni izlet – obilazak Mahe ostrva

Fakultativni izlet i obilazak celog Mahe ostrva. Posećujemo glavni grad Viktoriju, istorijski deo grada, potom odlazimo u Botaničku baštu na ostrvu gde ćemo imati prilike da vidimo najrazličitije vrsta flore Sejšela i otkriti neke od lokalnih životinja, kao i čuvene sejšelske kornjače. Nakon toga, nastavljamo naš put do plantaže čaja (Tea plantation). Ovde, na hladnom planinskom vazduhu, usred terasastih plantaža čaja, otkrićete kako se pravi sejšelski čaj. Ova radna fabrika nudi edukativne ture koje pokazuju proces proizvodnje čaja – od sušenja do pakovanja. Nakon toga, uputićemo se i ka jednoj od najlepših plaža – Port Launay, gde ćemo napraviti najzanimljivije fotografije. Potom ćemo ručati u poznatom kreolskom restoranu i uživati u kupanju i sunčanju na nekoj od obližnjih plaža. Izlet završavamo posetom craft villagea. Fakultativni izlet započinjemo u jutarnjim časovima, a završavamo kasno popodne. Povratak u smeštaj.

Dan 4: Transfer do ostrva Praslin 

Transfer do luke i vožnja trajektom do Praslina, drugog ostrva u našoj tropskoj avanturi. Transfer do smeštaja i uživanje u, po mnogima, najlepšem ostrvu Sejšela.

Dan 5: Fakultativni izlet – obilazak Vallee de Maia

Fakultativni izlet u Vallee de Mai, UNESCO zaštićeno područje i rezervat biosfere kakav ne postoji ni na jednom drugom mestu u svetu. Predivna džungla, tropsko rastinje, endemske vrste i čuvena palma Coco de Mer, čiji plod je najveći na svetu. U šumi ćemo imati prilike da vidimo i crnog papagaja, a otkrićemo i zašto ovaj park zovu „Garden of Eden“. Potom ćemo se uputiti ka Anse Georgette plaži. Čekamo zalazak sunca i uživamo u nestvarnim bojama neba koje se ogledaju u vodi. Povratak u smeštaj.

Dan 6: Fakultativni izlet – obilazak ostrva La Digue

Celodnevni fakultativni izlet na La Digue ostrvo, treće po veličini ostrvo Sejšela, ali svakako drugačije od ostalih. Ovo ostrvo je sačuvalo svoj tradicionalni način života, i danas ga možete obići biciklom, peške ili otvorenim kamionetima. Posećujemo jednu od najlepših plaža – Anse Source d’Argent. Uživanje u nestvarnoj prirodi oko nas. Povratak na Praslin.

Dan 7: Fakultativni izlet – plaža Anse Lazio 

Fakultativni izlet – odlazak na jednu od najlepših plaža sveta – čuvenu Anse Lazio, smeštenu na severozapadnom delu Praslina. Celodnevno uživanje u talasima, predivnom pesku, plavetnilu, i po želji treking do vidikovca iznad plaže. Povratak u smeštaj.

Dan 8: Povratak na ostrvo Mahe

Transfer do luke i vožnja trajektom do Mahea. Transfer do smeštaja i upijanje energije ovih divnih ostrva.

Dan 9: Napuštanje smeštaja i slobodno vreme do polaska

Napuštanje soba u prepodnevnim satima i slobodno vreme do polaska. Transfer do aerodroma i let za Dohu u 18:10h – let QR 679. Dolazak u Dohu u 22:45h. Presedanje na let za Beograd.

Dan 10: Povratak i kraj putovanja

Let iz Dohe u 06:50h za Beograd – let QR 231. Dolazak u Beograd u 10:40h. Kraj putovanja.


CENA NA UPIT


ARANZMAN OBUHVATA:

  • Kompletna organizacija i usluge predstavnika agencije na destinaciji
  • Povratna avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd-Mahe-Beograd, u ekonomskoj klasi
  • Svi transferi od aerodroma do smeštaja, od smeštaja do aerodroma i između gradova prema planu i programu puta
  • Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak) u hotelu sa (prema lokalnoj kategorizaciji) na Maheu
  • Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak) u hotelu sa (prema lokalnoj kategorizaciji) na Praslinu

ARANZMAN NE OBUHVATA:

Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
Međunarodno zdravstveno osiguranje (Uniqa, do 15.000 eur, standard, od 19 do 70 godina, za 10 dana – 938 RSD, cenovnik od 09.05.2019)


Uslovi plaćanja: Prilikom prijavljivanja plaća se 100 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, nakon formiranja grupe uplaćuje se još 400€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, a ostatak sume uplaćuje se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, najkasnije do 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.


Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.


NAPOMENE:
U slučaju promene cene avio prevoza od strane Avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana.
Prijave najkasnije 45 dana pre polaska.
Cena je garantovana samo kada se uplati celokupan iznos cene avio karte.
Moguće je blago pomeranje datuma putovanja u zavisnosti od raspoloživosti mesta na letovima.